Vaša korpa je prazna.

Učlanite se u

Torta Pavlova

Vrijeme za pripremu:

Više od 1 sat

Vrijeme za pripremu:

Više od 1 sat

Sastojci:
  • 5 bjelanaca
  • 250 g šećera
  • 250 ml slatke pavlake (ili više, ovo je stvarno proizvoljno)
  • 1 kašika šećera
  • oko 250 g jagoda (ili drugog sezonskog voća: kivi, maline…)
Priprema:

Puslica torta sa voćem

Torta Pavlova je poslastica od bjelanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svježim voćem. Vjeruje se da je prvi put napravljena u čast ruske balerine Ane Pavlove, tokom dvadesetih godina prošlog veka.

Priprema:

Bjelanca mutite dok ne postanu penasta, pa dodajte šećer. Mutite dok ne dobijete čvrst i gust snijeg, a kristalići šećera skoro nestanu. Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika 20 cm. Okrenite papir tako da strana na kojoj ste crtali bude dolje, pa rasporedite snijeg po krugu.

Pecite u Delimano Ceramica Prima Flat Tray - plitkoj tepsiji, na 150°C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina jeste krckava, i krta. Po završetku pečenja otvorite širom rernu i ostavite koru još 15 minuta unutra. Izvadite pleh i ostavite koru da se skroz ohladi. Ohlađenu koru pažljivo prenesite na tacnu, preko rasporedite slatku pavlaku koja je umućena sa kašikom šećera. Nije potrebno dodavati više šećera, jer je kora jako slatka, a umućena pavlaka treba da ublaži ovu slast. Preko poređajte nasjeeckano voće. Polužite rashlađeno.

Autor : Delimano.me