Vaša korpa je prazna.

Učlanite se u

Italijanska pašta

Vrijeme za pripremu:

20 minuta ili manje

Vrijeme za pripremu:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 crni luk
  • 350gr čeri paradajza
  • 1l vode
  • 350 linguine pašte
  • 1 bosiljak
  • 2 kašike soli

Priprema:

Korak 1:

Isjeckajte crni i bijeli luk. Isjeckajte čeri paradajz.

Korak 2:

Ugrijte šerpu i dodajte ulje. Dodajte crni i bijeli luk i pustite da se kuvaju. Dodajte čeri paradjz.

Korak 3:

Posle par minuta dodajte 1 litar vode i 350gr lingvin pašte i dodajte bosiljak. Kuvajte 11 minuta.

Korak 4:

Iscijedite vodu i servirajte u tanjir. Izrendajte parmezan preko i servirajte.

Autor : Delimano