Vaša korpa je prazna.

Učlanite se u

Najčešća pitanja i odgovori. Saznajte sve što Vas interesuje o Delimanu.

Odgovaramo na najčešće postavljana pitanja u vezi pripreme posuđa za upotrebu i kuvanja u Delimanu...

1. Prije prve upotrebe…

Prije prve upotrebe, operite posuđe u vrućoj vodi sa malo deterdženta. Tako ćete ukloniti ostatke prašine. Zatim osušite posuđe kuhinjskom krpom i spremni ste za sve zanimljive kulinarske avanture!

2. Koje površine su odgovarajuće za posuđe sa keramičkim premazom?

Delimano posuđe se može koristiti na svim klasičnim površinama za kuvanje:

  • plinski šporet,
  • klasična električna ploča,
  • stakleno-keramička ploča.

Pazite da površina na kojoj kuvate uvijek odgovara veličini posude. Ona ne bi trebalo da prelaziti površinu na kojoj se kuva. Na ovaj način ćete postići najbolje rezultate i godinama uživati u svom posuđu.

Delimano posuđe podnosi vrlo visoke temperature, čak do 450°C, iako visoke temperature mogu trajno oštetiti ručke, kad senzor za toplotu pocrveni, to znači da ste postigli odgovarajuću temperaturu za kuvanje.

3. Za vrhunske kuhinjske užitke...

Pripremite posude za kuvanje

Za razliku od ostalog posuđa, Delimano posuđe sa keramičkim premazom CERAMICA ne zahtijeva puno masnoće za kuvanje. Njegova glatka površina spriječava ljepljenje hrane za podlogu, tako da Vam je dovoljno svega nekoliko kapi ulja za pripremu obroka.

Za uobičajeno kuvanje, preporučujemo da ulijete par kapi ulja u posudu, dok za suvo prženje ipak preporučujemo malo više ulja.

Kad stavite sud na ploču za kuvanje, obratite pažnju na ručke. Kad senzor toplote pocrveni, sud je postigao optimalnu temperaturu za kuvanje. Istovremeno možete sniziti temperaturu, jer keramički premaz u kombinaciji s aluminijumom savršeno održava i ravnomjerno raspoređuje toplotu.

Tako je omogućena priprema hrane na nižim temperaturama, čime se zadržava prirodan ukus, kao i svi sokovi, minerali i vitamini u hrani.

Kuvanje: užitak i opuštanje!

S obzirom da je keramički premaz tako gladak, kuvanje je pravi užitak. Obavezno koristite drvenu ili plastičnu kašiku ili neki drugi pribor za kuvanje. Iako je keramički premaz vrlo izdržljiv, vodite računa da ga ne oštetite oštrim priborom (npr. Noževi ili klasične kašike i viljuške)

Sačuvajte sočan, jedinstveni ukus hrane

Tajna sjajnog ukusa hrane pripremljene u Delimano posuđu krije se u činjenici da keramički premaz 'zatvara' spoljnu površinu hrane i tako čuva minerale i vitamine u hrani. Osim toga, hranu možete pripremati na nižim temperaturama, čime štedite i vrijeme i novac.

Ukoliko želite da se hranite zdravo i istovremeno uživate u bogatom ukusu hrane, odaberite posuđe s keramičkim premazom!